Dr. Hauschka make-up

Ik ben al langer fan van de producten van Dr. Hauschka. Ze zijn biologisch, zonder chemische toevoegingen, dierproefvrij en waar mogelijk afkomstig van Fair Trade-projecten. Dit jaar viert Dr. Hauschka cosmetica haar 50ste verjaardag. En dat vieren ze in stijl met een compleet herziene make-uplijn. Maar liefst 83 nieuwe producten, inclusief een nieuwe vormgeving. Hiermee willen ze aantonen dat ‘green’ en ‘glamour’ perfect samengaan.

Colour Correcting Powder

De spits afbijten doe ik met het ‘Colour Correcting Powder‘ (€29,95). En ik verklap ook ineens dat dit product zich op het favorietenplankje heeft gepositioneerd in mijn dagelijkse make-up routine. Dit poeder zorgt voor minder roodheid in je gezicht, een frissere teint en het verzacht donkere kringen. En dat klopt echt allemaal. Dankzij de zijde in het poeder voelt je huid ook super zacht aan (langs de andere kant: zijde komt helaas van dieren…). Ik gebruik dit poeder het liefst zonder foundation, aangezien oneffenheden al vrij goed worden gecamoufleerd door dit poeder. Aanrader!

Dr. Hauschka make-up

Volume Mascara

De ‘Volume Mascara‘ (€19,50) in paars. Ik moest even slikken. Dat kan toch écht niet mooi zijn? Boy, was I wrong. Het borsteltje voelt zacht aan (mijn gevoelige ogen zijn Dr. Hauschka héél erg dankbaar!) en mijn wimpers worden voller en een tikkeltje langer. Een klein beetje geduld is aan de orde… Mijn wimpers klitten nogal snel samen bij gebruik. Het lijkt ook of de droogtijd iets langer in beslag neemt dan bij een andere mascara. Maar het resultaat mag er zijn: donkerpaars, ideaal bij mijn blauwe ogen.

Dr. Hauschka make-up

Dr. Hauschka make-up

Blush: Dr. Hauschka Matte & Shimmer Blush Trio

Lipstick

dieprood, paars, roze, abrikoos, rood en bruin. Met zes kleurfamilies zal je gegarandeerd jouw ideale kleur vinden in het gamma lipproducten. En toch is de lipstick in kleur 11 Amaryllis (€19,50) mijn minst favoriete product uit het rijtje. Hij is heerlijk zacht dankzij jojoba -en amandelolie, hij droogt mijn lippen niet uit en ik krijg complimentjes over de kleur. Maar qua houdbaarheid kan het beter. Maximum 4 uur blijft de lippenstift mooi voordat je hem moet bijwerken. Sinds ik ‘I’m Pupa lipstick’ ken, zijn mijn verwachtingen op het gebied van houdbaarheid gestegen. Lees: bij Pupa kom ik aan 6 uur mooie lippen, inclusief eten en drinken. Ben je op zoek naar een lippenstift die je lippen tegelijkertijd kan kleuren én verzorgen, en is het geen issue om je lippen regelmatig bij te werken? Dan is dit product ideaal!

Dr. Hauschka make-up

Producten van Dr. Hauschka zijn o.a. online verkrijgbaar. Make-up artist Karim Sattar heeft enkele handige how to-filmpjes gemaakt met deze producten.

Dr. Hauschka make-up

Written by Elien