Gezichtsverzorgingsroutine

Mijn gezichtsverzorgingsroutine bewijst zijn nut al sinds een volledig jaar. Oké, hier en daar sluipt er een tester tussen – het kan altijd beter – maar ik grijp altijd opnieuw terug naar enkele fijne basisproducten. Van Avène tot Weleda.

Ochtend

‘s Ochtend start ik met het reinigen van mijn gezicht. Hiervoor gebruik ik ‘Balance Me Pure Skin Face Wash‘. Na het douchen gebruik ik ‘Elementary Toning Mist‘ van RainPharma, een frisse toner ik aanbreng met een watje. De ‘Skin Blossom Reviving oogcrème‘ is handig te doseren dankzij het pompje. Dan ga ik verder met mijn dagcrème. Ik gebruikte zo’n 10 jaar lang de Avène Cleanance Emulsie, maar hier zitten enkele ingrediënten in die je tijdens een zwangerschap beter kan vermijden. Dus ben ik vorig jaar overgestapt op de ‘Weleda Almond Soothing Facial Lotion‘. Ik ben over beide crèmes tevreden, maar de Weleda variant is natuurlijker, dus is dat nu mijn eerste keuze. Tot slot gebruik ik elke ochtend de ‘Weleda Everon Lip Balm‘, een degelijke basis om de dag mee te beginnen.

Gezichtsverzorgingsroutine

Avond

‘s Avonds gebruik ik ‘Weleda Almond Soothing Facial Oil‘ als oogmake-up remover. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit eigenlijk een verzachtende en hydraterende olie voor je gezicht. Maar dit product is tegelijkertijd ook de beste remover die ik ooit heb gehad voor mijn gevoelige huid. Ook ‘s avonds gebruik ik de gezichtsreiniger van Balance Me. Nadien reinig ik een tweede keer met ‘Avène Cleanance Micellair Water‘. Oogcrème is van Skin Blossom, als nachtcrème gebruik ik ‘Weleda Iris Hydrating Night Cream‘.

Wekelijks

Twee maal per week gebruik ik de ‘Deep Pore Scrub‘ van Burt’s Bees en het ‘Clarifying Clay Mask‘ van Dr. Hauschka.

Gezichtsverzorgingsroutine

Written by Elien