Maria Nila silver shampoo

Wat doe je als een DIY haarkleuring totaal de mist ingaat? Antwoord: zo snel mogelijk een bus zilvershampoo zien te bemachtigen. En voor de komende jaren vér weg blijven van de doosjes met bloedmooie modellen inclusief weelderige haarlokken.

Het was welgeteld de tweede keer in mijn leven dat ik zo’n kartonnen doosje kocht. De vorige poging was enkele jaren geleden en het resultaat was oké. Mijn doel deze keer: extreem blond haar. Ik was even uit het oog verloren dat mijn reeds blonde haren niet geschikt zijn voor kleuringen en dat het een enorm risico is om te bleken. Ik was verblind door het model op De Doos. Om een lang verhaal kort te maken: ik vrees dat ik het product niet lang genoeg heb laten intrekken. Gevolg: geel haar. Om te wenen. Nog geen half uur later zat ik voor mijn computer, op zoek naar zilvershampoo. Ik kwam uit bij het merk Maria Nila. Misschien niet de goedkoopste optie, maar de prijs kon mij op dat moment gestolen worden.

Maria Nila

Mijn ervaring

Maria Nila is een Zweeds merk, de productie van hun producten houden ze in eigen land, ze doen niet aan animal testing én hun producten zijn bijna 100% veganistisch. U kan het al raden: Elien is fan. Ik kocht meteen een shampoo en conditioner (100 ml, het kleinste formaat), en een grote pot haarmasker (aangezien ik aan de ontkleuring ook beschadigde haren overhield). Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor blond, grijs en zilvergrijs haar. Geelheid, verkleuring en grauwheid behoren tot het verleden… En dat mag je letterlijk nemen. Eén dag gebruik en de reacties op mijn werk waren een stuk beter dan enkele dagen voordien. De gele ondertoon werd volledig onderdrukt. Voor het beste resultaat gebruik je de shampoo, vervolgens het masker en tot slot de conditioner. Blond én zacht: een winnende combo!

Maria Nila

shampoo – conditioner – masker

Shampoo (€7,95 voor 100 ml) – Conditioner (€7,95 voor 100 ml)- Masker (€19,75) – vrij van parabenen – online te koop, o.a. bij John Beerens.

Written by Elien
  • Heb zelf donker haar dus dit is duidelijk niks voor mij, maar wat goed dat de producten je zo bevallen.