Zolder renovatie inspiratie

Enkele maanden geleden had ik het al over één van mijn grote dromen voor het nieuwe huis: een slaapkamer, dressing en badkamer op de zolderverdieping. En jawel, mijn droom komt uit! De architect heeft de huidige zolderverdieping een nieuwe bestemming gegeven. Er zal veel aan moeten gebeuren, maar het resultaat kan niet anders dan geweldig worden… En natuurlijk kan ik niet wachten om deze ruimte in te richten. De details staan nog niet vast, maar met onderstaande inspiratie komen we al een heel eind. Kijken jullie mee?

De ramen zullen zwart worden, voor de vloer denken we in de richting van witte, houten planken. Het liefst van al zou ik de huidige houten planken behouden en wit schilderen, maar we vermoeden dat er houtrot aanwezig is. Massief parket zal waarschijnlijk niet in het budget passen, maar we hebben al enkele alternatieven gevonden. Laminaat of Vinyl – dat moeten we nog even bekijken. In de badkamer komen tegels. Hopelijk kunnen we de exemplaren die momenteel in de keuken liggen hergebruiken (zie foto’s hieronder). Ik wil een lichte slaapruimte creëren, waarbij het jaren ’30 karakter niet verloren mag gaan, maar waar alles tegelijkertijd heel modern aanvoelt.

Ik heb het meermaals voorbij zien komen op Batibouw en in interieurmagazines: zwarte badkamermeubels -en accessoires. En ik ben er gek op – en dan al helemaal van de matte varianten. Zo strak en stijlvol én het past perfect bij het jaren ’30 karakter. Enige probleem: de gebruikte materialen zijn vaak een heel pak duurder dan de alom bekende kranen en aanverwanten. Dus valt het nog te bekijken of ik mijn zin mag doen…

De originele houten balken bewaren: geweldig! Waarschijnlijk zal dit bij ons niet het geval zijn, maar mocht het ter sprake komen, ben ik een grote voorstander. Of ik de balken wit zou verven of in de originele staat zou bewaren, daar durf ik me nog niet over uitspreken. En de foto langs de rechterzijde hieronder… no words needed #wishlisted.

Langs één zijde van de zolder komt een grote dakkapel, langs de andere zijde een nieuw dakvenster. En ja, ik ben stiekem al bezig met de kleine details, zoals welke gordijnen we uiteindelijk zullen kiezen. Want dankzij Batibouw en het wereldwijde web weet ik ondertussen dat er honderden mogelijkheden bestaan. Hier heb ik alvast een heleboel inspiratie opgedaan. Meer foto’s zien? Volg me dan zeker op Pinterest!

 

collaboration

 

Written by Elien