L'Occitane Shea and Honey

Voeg 2 van mijn favoriete natuurlijke ingrediënten samen en het resultaat is het volgende: de L’Occitane Shea & Honey lijn. Romige en hydraterende shea butter uit Burkina Faso en zachte honing uit de Provence, dat zijn de twee hoofdingrediënten van deze Limited Edition producten. Ik gebruik de L’Occitane handcrème en lippenbalsem al meer dan 15 jaar, lang voordat het merk enige bekendheid had opgebouwd in onze Lage Landen. In feite waren de L’Occitane producten mijn eerste kennismaking met lichaamsverzorging – dankzij mijn mama. Dus ja, het merk heeft toch een speciaal plaatsje in mijn hart veroverd. Helaas zijn hun producten niet bepaald 100% natuurlijk te noemen, en zal ik ze bijgevolg ook zeker niet elke dag gebruiken. Ik vind de body cream en co. ideale metgezellen voor een lazy Sunday inclusief uitgebreid bad en een maskertje. Mijn ervaringen met de handcrème, body cream en de peeling kan je hieronder lezen.

Shea Butter Honey Whipped Hand Cream (€7,5 / 30 ml): Ik was een beetje bang voor deze handcrème. Tot een jaar geleden was ik grote fan van deze L’Occitane tubetjes, maar de laatste maanden reageerde mijn huid helemaal niet zo goed op de textuur en ingrediënten (o.a. de Red Cherry hand cream en de Verbena hand cream). Alles in naam voor de wetenschap blog, en mijn weigerachtige houding bleek voor niets nodig te zijn geweest: de textuur van deze handcrème is schuimig, dankzij het hoge gehalte karitéboter (25%!), gecombineerd met verzachtende honing uit de Provence. I’m an addict now. Dit is een must-have crème die je tijdens de koude wintermaanden standaard in je handtas bij je moet hebben.

L'Occitane Shea and Honey

Shea Honey Body Cream (€19 / 100 ml): In tegenstelling tot de handcrème is de textuur van deze body cream heel erg licht. Voor mij valt deze onder de noemer body lotion – geen vettig gevoel nadien, maar wel een heerlijk gehydrateerde huid. Je moet best veel gebruiken om je hele lichaam in te smeren, dus ik vrees dat de 100 ml. er snel door zal zijn. Ik ben persoonlijk meer fan van een iets dikkere textuur – zeker tijdens de koude wintermaanden. 

L'Occitane Shea and Honey

Shea Butter Honey Exfoliating Sugars (€21 / 175 gr): Suikerkristallen + notenschil = héél zacht huidje. Een heel fijne scrub, die niet te zacht of te hard is voor mijn gevoelige huid. Alleen de geur is nét iets te doordringend voor op een doordeweekse ochtend. Ik hou het ‘s ochtends liever bij zachte geuren met hier en daar een toets van citrusvruchten. Het olieachtige laagje dat na sommige scrubs op je huid blijft ‘plakken’, is hier wat minder. Of dat een positief gegeven is, dat is persoonlijk. Mijn huid is telkens wel goed gehydrateerd na gebruik, waardoor een body lotion geen verplicht gegeven meer is.

Ontdek de volledige L’Occitane Shea & Honey lijn hier.

Written by Elien
  • Ben zo dol op deze lijn! Die geeeeeeur, omg. Mijn handcreme en body cream zijn al op, maar de scrub staat nog in de douche.